Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی فرحناکی درخصوص شخصیت حضرت فاطمه معصومه (س) و القاب این بانوی وارسته به خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: لقب مشهور حضرت معصومه (س) کریمه است، اما پیرامون خود لفظ کریمه خیلی کار نشده است. معمولا همه فکر میکنند کریمه کسی است که خیلی دست و دلباز است در حالی که وقتی این واژه را در قرآن و احادیث و روایات ائمه (ع) مطالعه کنیم معنای بسیار گسترده‌ای دارد که به معنی واژه عصمت نزدیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قرآن کریم میفرماید «إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم: گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست»، یعنی کرمی که در دیدگاه قرآن و عترت مورد توجه است معنای وسیعی دارد و انجام تمام واجبات و دوری از کل محرمات را در برمی گیرد. در توضیح بیشتر بگویم، شخصی آمد و به حضرت سلمان گفت «مَن اَنت، ما اَنت» یعنی ابتدا پرسید تو که هستی و بعد به او بی احترامی کرد که اصلا چه هستی؟ حضرت در پاسخ بسیار زیبا فرمودند که «در ابتدا من و تو هر دو، یک نطفه بودیم و در پایان هم هردو مردار بدبود هستیم، اما روز قیامت که برپا و سنجش‌ها آغاز شود، هر که اعمال صالحش بیشتر و ترازویش سنگین‌تر باشد، انسان کریمی است».

این کارشناس دینی اظهار کرد: بنابراین وقتی به حضرت معصومه (س) کریمه می‌گوییم، باید به معنای آن دقت کنیم. لقب دیگر ایشان تقیه است که کمتر گفته میشود. حضرت بسیار باتقوا بودند و تمام شئونات را رعایت می‌کردند. اگر به درجه کریمه‌ای که مدنظر ما هست رسیدند، یعنی همه از درگاهشان بهره مند می‌شوند و اگر کسی به سوی ایشان دستی دراز کرده، ناامید نشده است. رسیدن به این مقام هم در سایه عملکرد کاملشان بوده است. زیرا خداوند به هرکسی که تلاش کرده باشد پست و مقام می‌دهد.

وی ادامه داد: در لقب‌های حضرت معصومه (س)، عابده هم بیان شده است. مدت اقامت ایشان در قم ۱۷ روز نقل شده، اما در همین ۱۷ روز چنان عبادت پروردگار را به جا آوردند که هنوز هم محل عبادت ایشان مکان نماز است؛ زائران قم حتما بیت النور که محل عبادت ایشان بوده را زیارت کرده اند. همچنین در برخی از کتاب‌ها به ایشان لقب مستوره هم داده اند یعنی ایشان پوشش کامل داشتند. اگر دختران و بانوان ما میخواهند از این بانو درس بگیرند به لقب مستوره بانو توجه داشته باشند.

شباهت های حضرت معصومه(س) با امام رضا(ع)

حجت الاسلام فرحناکی در خصوص شباهت‌های حضرت امام رضا (ع) با حضرت معصومه (س) گفت: در روایات متعدد داریم که نباید هیچ شخصی را با امام معصوم مقایسه کرد و در راستا و در پیرو ایشان بودن را در نظر گرفت. از این رو امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) هم از پدر و هم از مادر تنی بودند. علاقه شدیدی بین این دو بزرگوار برقرار بود. به طوریکه وقتی امام رضا (ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری با نقشه خلیفه زمان خود از مدینه به ایران آمدند، حضرت معصومه (س) دوری ایشان را تحمل نکردند و بعد از یکسال، با جمعی از برادران خود به منظور دیدار امام رضا (ع) راهی ایران شدند. باید به این نکته هم دقت کرد که حضرت معصومه (س) در مقام یک دختر، هیچگاه تنها راهی سفر نمیشدند و در این سفر هم با جمعی از خاندان و ۶ تن از برادرانشان همراه بودند.

وی افزود: مامون خلیفه سیاست مدار و کلک بازی بود. از یک طرف بخاطر اهدافش امام رضا (ع) را ولیعهد خود کرده بود، از یک طرف هم دستور داد که هیچ کس از قبیله بنی هاشم دور امام نباشد؛ لذا اگر از فرزندان امام موسی کاظم (ع) کسی به ایران می‌آمد، ماموران خلیفه در جایی به آن‌ها حمله میکردند. از این رو در حوالی ساوه امروزی، کاروان حضرت معصومه (س) هم مورد هجمه قرار گرفت و مقابل چشم ایشان ۶ تن از برادرانشان را به شهادت رساندند. آنجا بود که حضرت مسیر خود را به سمت قم عوض کردند. عده‌ای گفته اند که حضرت معصومه (س) را مسموم کردند، ولی همین که با چشم خود شهادت ۶ تن از برادرانشان را شاهد بودند، دلیل کافی است تا مریض شوند و در قم هم مدت زیادی دوام نیاوردند و در نهایت رحلت کردند.

گفتنی است حضرت فاطمه معصومه (س) دختر امام موسی کاظم (ع) امام هفتم شیعیان هستند که در ۱ ذی القعده سال ۱۷۳ هجری قمری متولد شدند در ۱۰ ربیع الثانی سال ۲۰۱ هجری قمری در شهر قم رحلت فرمودند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حضرت معصومه وفات حضرت معصومه امام رضا حضرت معصومه امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۶۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اداره تبلیغات اسلامی قائنات گفت:سیره تربیتی امام صادق(ع) و برخورد حضرت با فرزندان و جامعه با گروه‌های مختلف فکری و عقیدتی و علمی اگر مورد بررسی قرار گیرد می‌شود به عنوان یک سیره تربیتی امام صادق (ع) برای جامعه و نسل جوان تبیین کرد. 

حجت‌الاسلام حسن سهرابی‌نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در قرآن کریم سوره احزاب آیه ۲۱ گفته شده که مردم پیامبر بزرگ اسلام یک الگوی نیکو برای شما است و قطعا امام صادق(ع) نیز که فرزند پیامبر بوده یک اسوه و الگوی نیکویی برای ما هستند.

وی بیان کرد: سیره تربیتی امام صادق(ع) و برخورد حضرت با فرزندان و جامعه با گروه‌های مختلف فکری و عقیدتی و علمی اگر مورد بررسی قرار گیرد می‌شود به عنوان یک سیره تربیتی امام صادق (ع) برای جامعه و نسل جوان تبیین کرد.

حجت‌الاسلام سهرابی‌نژاد افزود: این سیره به ویژه برای جامعه حوزوی و دانشگاهی و دانش‌آموزی بسیار تاثیرگذار است چرا که ما شیعه علوی هستیم اما رئیس مذهب شیعه را امام جعفر صادق(ع) معرفی کرده‌اند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی قائنات اظهار کرد: در روایات داریم علم برتر بوده و هر جامعه و کشوری که از لحاظ علمی پیشرفت داشته باشد امروز هم دست برتر را در جامعه دارد به همین دلیل امام صادق(ع) از نظر علمی مذهب تشیع را بین مردم تبیین و تبلیغ کردند.

وی افزود: موقعیت جهانی که جمهوری اسلامی ایران دارد به دلیل جایگاه و رشد علمی ایران اسلامی در بین مجامع مختلف بوده لذا اگر در بحث موشک میبینیم که به این بازدارندگی رسیده یک نوع حاکمیت را به جهان را ثابت کرده است.

حجت‌الاسلام سهرابی‌نژاد بیان کرد: امروز اگر رشد علمی را در همه جوانب در ایران می‌بینیم اهمیت ایران به علم بوده که در بحث نانو فناوری هسته‌ایی، موشکی و در پزشکی و دیگر مجامع علمی ایران می‌درخشد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی قائنات گفت:  اگر خواسته باشیم مهم‌ترین ویژگی امام صادق(ع) را برای جوانان تبیین کنیم نسل جوان ما امروز باید ابتدا باید به دنبال تحصیل و  تهذیب باشند.
وی بیان کرد: برای آن‌که سیره حضرت الگوی مبلغان باشد ابتدا باید دید نحوه برخورد حضرت و تبیین علمی برای شیعیان و غیرشیعیان به چه شکل بوده چرا که سیره تبلیغی حضرت را اگر بررسی کنیم بر پایه الهی بودن کلام و استوانه‌های علمی براساس استدلال و  منطق بوده که مبلغان باید آن را به عنوان یک سیره تبیینی و تبلیغی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • چهارمحال و بختیاری سوگوار شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • وداع با پیکر ۲ شهید گمنام در حرم حضرت معصومه(س)
  • برگزاری مراسم روز دختر با حضور دختران دانشجو در حرم بانوی کرامت
  • رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه(س) مشرف شد
  • رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه (س) مشرف شد
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود