Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@19:28:56 GMT

القاب و کنیه‌های امام موسی کاظم (ع)

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۲۱۰۴

القاب و کنیه‌های امام موسی کاظم (ع)

امام موسی کاظم علیه السلام همواره کوشا و در تجهد بودند. با تمام سختی‌هایی که پیش رو بود نهضت پدرشان را ادامه دادند و در این راه به شهادت رسیدند.

خبرگزاری میزان - امام موسی کاظم علیه السلام در سال ۱۲۸ قمری به دنیا آمد. امامت امام موسی (ع) مقارن بود با دوران استبداد عباسیان. قبل از اینکه حکومت عباسیان بتواند سختگیری‌هایی را نسبت به خاندان هاشمی داشته باشد، امام صادق و امام باقر نهضتی را شروع کردند و با تربیت شاگردانی عالم و شجاع پایه‌های شیعه را در شهر استوار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاگردان چندین بار با هدق تشکیل حکومت علوی علیه حکومت عباسی قیام کردند. بعد از سرکوب قیام‌ها سختگیری‌ها بیشتر شد.

هارون دو مرتبه امام موسی علیه السلام را زندانی کرد، درباره اولین مرتبه اطلاعاتی دقیقی موجود نیست، ولی دومین بار چهار سال طول کشید و با شهادت امام دوران محکومیت به پایان یافت.

کنیه‌های امام موسی (ع)

امام چهار کنیه داشت که عبارتند از:

ابوالحسن اول، ابو ابراهیم، ابو علی و ابو اسماعیل.

این چهار کنیه نام‌هاى دوم او بودند که گاهى در مکاتبات و اغلب در کتب حدیث اطلاق شده است که کنیه ى نخستین، معروف‌ترین و مشهورترین آن‌ها مى باشد و آن کنیه خاطرات و مبارزات امام نخستین را در دل‌ها زنده مى سازد و چند تن از پیشوایان معصوم ما این کنیه را داشتند.

القاب امام موسی

لقب کاظم به این دلیل به امام هفتم شیعیان نسبت داده می‌شود که ایشان در مقابل بدی ها؛ حلم، بردباری و گذشت بسیاری از خود نشان می‌دادند.

عالم

به دلیل داشتن علم الهی که امام داشتند به ایشان لقب عالم داده بودند.

صالح

صالح به معنی فرد شایسته به کار می‌رود و این لقبی بود که نزدیکان امام به ایشان نسبت می‌داند. البته این لقب برای در امان ماندن از ظلم حکومت عباسی گاهی هم به عنوان علامت، رمز و استتار به کار می‌رفت.

باب الحوائج

مردم بغداد به دلیل ارادتی که به امام موسی داشتند حتی بعد از فوت امام برای رفع حاجات خود به امام متوسل می‌شدند. بعد از تجربه چندین بار که حاجاتشان رفع شد، لقب باب الحوائج را به ایشان نسبت داده‌اند.

صابر

خلفای عباسی جور و ستم‌های زیادی را نسبت به ایشان اعمال کردند، ولی ایشان با ثبات و استقامت تمام کوچکترین ضعف و فتوری را از خود نشان نداند.

امین

درستکاری در اداء امانت، به تمام معنای کلمه آن، در وجود آن بزرگوار فراهم آمده بود. چون او علاوه بر امانتداری دنیوی، امین صادق و درستکار واقعی در ادء رسالت الهی و انجام تعهدات انسانی و پیشوائی ملت بود به حدی که در راه أدای امامت، جان خود را نیز فدا نمود و زدگی را در زندان‌ها سپری ساخت تا انسان‌ها ازاد و سرفراز زندگی کنند.

شهادت

امام در سال ۱۷۹ میلادی به دستور هارون زندانی شد. زندان بان او فردی بود به نام سندی بن شاهک. سندی در سال ۱۸۹ میلادی از طرف هارون مأمور به قتل امام شد. او در زندان امام را مسموم کرد و پیکر مطهرشان را به روی پل بغداد قرار داند تا فوت امام را مرگ طبیعی جلوه بدهند؛ علت این کار دو هدف داشت، اول تبرئه شدن از قتل امام موسی، دوم زیر سؤال بردن مهدویت امام برای پیروان ایشان.

بعد از شهادت حکومت پیکر امام کاظم علیه السلام را در مقبره خانوادگی منصور که به مقبره خاندان قریش معروف بود به خاک سپردند.

بیشتر بخوانید: چند نکته مهم پیرامون رویکرد سیاسی «امام موسی کاظم (ع)» در برابر دشمنان

انتهای پیام/

 

برچسب ها: القاب امامان القاب امامان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام موسی کاظم علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۲۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد شکایت پرسپولیس علیه آلومینیوم

در خصوص استیناف باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس تهران نسبت به رأی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که به موجب آن حکم به توقف رسیدگی در خصوص شکایت باشگاه پرسپولیس تهران علیه باشگاه آلومینیوم اراک مبنی بر عدم برقراری نظم در بازی مورخ 26 بهمن ماه 1402 و همچنین رد شکایت باشگاه تجدیدنظرخواه نسبت به عملکرد داور مسابقه صادر گردیده است با عنایت به مجموع محتویات پرونده و استدلالات مندرج در رای صادره ، ایراد و اعتراض موثری که خدشه بر دادنامه معترض عنه وارد نماید. بعمل نیامده، مستنداً به ماده 106 مقررات انضباطی فدراسیون فوتبال ضمن رد اعتراض دادنامه صادره ، عیناً تائید و اعلام می گردد.رأی صادره قطعی است.

دیگر خبرها

  • لرستان در سوگ بنیانگذار مکتب تشیع
  • تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • تعلیم عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • رد شکایت پرسپولیس علیه آلومینیوم
  • آنچه درباره امام صادق‌(ع) کمتر شنیده‌اید
  • دیدار استاندار با خانواده معزز شهدای حادثه تروریستی سیب و سوران در حوزه سیستان
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید