Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@03:49:12 GMT

القاب و کنیه‌های امام علی(ع)

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۰۸۱۰

القاب و کنیه‌های امام علی(ع)

امام علی علیه اسلام لقب‌های بسیار زیادی داشته است که از معروف‌ترین آن می‌توان به امیر المومنین و حیدر اشاره کرد.

خبرگزاری میزان - زمانی که امام علی علیه اسلام به دنیا آمد، مادرش نام ایشان را اسد نهاد، ولی زمانی که پدرش این نام را شنید، با این نام مخالفت کرد و نام او را علی گذاشت.

حضرت علی(ع) در طول زندگی القاب متفاوتی داشته است که در این مطلب تعدادی از این القاب را معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیدر

زمانی که امام علی علیه اسلام در جنگ خیبر به مصاف با پهلوان یهودیان می‌رود خود با لقب حیدر معرفی می‌کند و از آن زمان به بعد لقب حیدر را برای امام علی به کار می‌بردند.

امیر المومنین

در روایات و دعا‌ها ما این لقب برای امام علی(ع) را بسیار دیده‌ایم، این لقب یکی از زیباترین القاب امام علی علیه اسلام است و فقط هم برای امام علی(ع) به کار می‌رود نه هیچ کس دیگر.

در زمان پیامبر اصحاب از جمله انصار و مهاجرین در حضور پیامبر حضرت علی را امیرالمومنین صدا می‌زدند و پیامبر از شنیدن این اسم تبسم می‌کرد.

ابوتراب

ابوتراب جزو کنیه‌های امام علی علیه اسلام محسوب می‌شود، این کنیه را پیامبر به او داده بود، درباره اینکه چگونه پیامبر این کنیه را به امام علی داد چند روایت وجود دارد.

در حدیثی اماده است که امام علی در نخلستان‌ها خوابیده بودند که پیامبر پیش ایشان رفتند و خطاب به امام گفته اند که‌ای ابوتراب برخیز و پس از آن داستان شهادتش را پیش گویی کرد.

در حدیث دیگری اماده است که امام علی علیه اسلام در سایه مسجد به خواب رفته بود که پیامر امد و دید ردای او افتاده زمین و خاکی شده است، پیامبر شروع به پاک کردن خاک‌ها کرد و خطاب به امام علی گفت برخیز‌ای ابوتراب.

اسد

اسد در معنا به معنی شیر است و علت این لقب شخصیت شیرسان امام علی علیه اسلام است. در بعضی از اشعار فارسی نیز از این لقب به معنی شیر خدا استفاده شده است.

وصی

از پیامبر روایتی نقل شده است که پیامبر می‌فرماید: لکل نبی وصی و وارث و ان وصیی و وارثی علی ابن ابی طالب.

هر پیامبری وصی و وارثی دارد و وصی و وارث من علی ابن ابی طالب است. به همین دلیل بود که به پیامبر لقب وصی داده شد.

ولی

روزی حضرت علی برای اقامه نماز به مسجد رفته بودند به هنگام نماز فقیری به مسجد آمد و درخواست کمک از افراد حاضر در مسجد کرد، چون کسی نبود به او کمک کند، مرد فقیر می‌خواست که مسجد را ترک کند که ناگهان حضرت علی انگشتر خود را به هنگام نماز به او داد، بعد از این اتفاق آیه‌ای به پیامبر نازل شد که گفته شده بود، ولی شما خدا و رسول اوست و کسانی که ایمان آورده اند، نماز را به پا می‌دارند و در هنگام نماز زکات می‌پردازند.

تمام مفسرین اتفاق نظر دارند که فردی که در آیه به آن اشاره شد حضرت علی است.

بیشتر بخوانید: تاکید ویژه «حضرت علی (ع)» بر اعتدال در اخلاق و عبادت

انتهای پیام/

برچسب ها: القاب امامان حضرت علی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حضرت علی امام علی علیه اسلام امام علی امام علی ع حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی گفت: امام صادق علیه‌السلام جایگاه ممتاز و ویژه ای دارد و تراث به جا مانده از آن حضرت ۴۰ هزار حدیث و روایت است.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: آن حضرت ۴ هزار شاگرد داشته و این امر نشان از جایگاه ممتاز آن حضرت است که شاکله اندیشه دینی از آن حضرت بوده است.

وی ابراز داشت: ۴۰ هزار حدیث از امام صادق علیه‌السلام و ۲۰ هزار حدیث امام باقر علیه السلام ثبت و ضبط شده که این آمار نیمی از تراث حدیثی شیعی است.

آیت الله اعرافی افزود: امام صادق علیه‌السلام هم در جبهه مقابله با الحاد و اندیشه های انحرافی و هم در برابر جریان های سیاسی منحرف ایستادگی کرد.

وی تصریح کرد: حوزه های علمیه در ۱۰۰ سال اخیر و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرچمدار مکتب امام صادق علیه‌السلام بود.

امام جمعه قم اضافه کرد: امام راحل از فیضیه قم قیام خود را آغاز کرد و فصل جدیدی در تاریخ پدید آورد.

وی با اشاره به عملیات وعده صادق بیان کرد: این عملیات نه تنها یک عملیات نظامی بلکه عملیاتی تاریخی و تمدنی بوده که دنیا از این عملیات متحیر شد و قدرت جدیدی را پدید آورد.

آیت الله اعرافی ادامه داد: عملیات وعده صادق امتداد نهضت امام راحل بوده که امام راحل توانست عاشورای حسینی را در عصر حاضر بازنمایی کند.

وی با بیان اینکه امام راحل ۱۰۰ سال از زمان خود جلوتر بود عنوان کرد: امام عمق علمی و نگاه بلندی در زمینه نظام اسلامی و تمدن اسلامی داشت.

کد خبر 6095073

دیگر خبرها

  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب